HTML

Államférfiak

Nem politikusok, hanem államférfiak. Nem azért dolgoznak olyan keményen nap mint nap, hogy jól éljenek, mert ők már gazdagok, hanem a mi anyagi, szellemi és erkölcsi gyarapodásunk érdekében. Ennek fényében beszélhetünk csak róluk, mindahány államférfiról, aki a magyar Parlamentben és azon kívül végzi áldásos tevékenységét értünk és az Egyetlen Hazáért!

Friss topikok

Schiffer András, az államférfi

2012.07.28. 07:20 Államférfiak

schiffer_andras_lmp.jpgA jogász, aki rekordidő, mindössze egy év alatt létrehozta és bejuttatta a Lehet Más a Politikát a Parlamentbe. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a párttá szerveződés előtt is létezett a mozgalom, társadalmi szervezetként indult 2008-ban. Politikai pályafutása persze sokkal korábban vett startot. Még a rendszerváltáskor, 18 évesen – Bajnai Gordonnal együtt – tagja volt a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. Később a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet munkatársa és ügyvivője, de a Védegylet magyar zöldpolitikai társadalmi szervezet bizottságában is jeleskedett. 2005-ben ő vezette a Sólyom László köztársasági elnöki kampányát. A családjában több magas tisztséget betöltő személy is arra predesztinálta, hogy a legkisebbik fiú is bekerüljön a Magyar Államférfiak Arcképcsarnokába.

Ami sikerült is az LMP 2010-es választáson elért szép eredménnyel. A magyar politikában szokatlan módon a pártnak nincs elnöke, hanem egy 13 tagú választmány vezeti. Schiffer a frakcióvezetői posztot töltötte be idén februárig, amikor egyszersmind kilépett a párt vezető testületéből is. Rendhagyónak számít a hazai közéletben, hogy nem a könnyebb ellenállás irányába mozdult el, nem hagyta magát sodortatni az árral, hanem egyet, sőt kettőt hátrébblépett. Az elveihez mindig hű emberként amikor érezte, hogy a személyét érő támadások árthatnak a pártjának, és hogy a többi elempés a már bizonyítottan rossz SZDSZ-es útra kíván lépni, vagyis koalíciókészen az MSZP gyilkos ölelésébe rohanna, ő mosta kezeit és visszakozott.

Ez egy fontos pont Schiffer világszemléletében. Szerinte az ökopolitikai pártja nem sorolható be a Magyarországon dívó bal-jobb felosztásba. Liberálisnak még csak-csak vallaná magukat, de a Parlamentből is kieső SZDSZ annyira lejáratta ezt a szót, hogy joggal óvakodnak önjellemzésre használni. Persze az LMP több ennél: a politikai újoncaik számára az emberi szabadságjogok, a társadalmi szolidaritás mellett a zöld gondolat és a civil attitűd szintúgy jelentőséggel bír. Például ezért láncolták magukat oda a Parlament bejárataihoz. Erre a párttöbbség nem a szocialistákkal való összecuccolás felé húzza az irányzékot? De.

Csakhogy Schiffer András szelíd határozottságú tekintetét az új frakcióvezető, Jávor Benedek is érezhette a hátán. És az önállóságuk hangsúlyozásának jeleként népszavazást kezdeményeztek több olyan kérdésben, amit csak az LMP-s érzékenységű államférfiakként tehettek fel. Senki számára sem lehet kétséges, hogy 2014-ben melyik párt lesz a mérleg nyelve!

Szólj hozzá!

Címkék: politika politikus szdsz bajnai gordon lehet más a politika lmp schiffer andrás jávor benedek

A bejegyzés trackback címe:

https://allamferfiak.blog.hu/api/trackback/id/tr784683014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása