HTML

Államférfiak

Nem politikusok, hanem államférfiak. Nem azért dolgoznak olyan keményen nap mint nap, hogy jól éljenek, mert ők már gazdagok, hanem a mi anyagi, szellemi és erkölcsi gyarapodásunk érdekében. Ennek fényében beszélhetünk csak róluk, mindahány államférfiról, aki a magyar Parlamentben és azon kívül végzi áldásos tevékenységét értünk és az Egyetlen Hazáért!

Friss topikok

Mesterházy Attila, az államférfi

2012.03.31. 10:45 Államférfiak

mesterhazy_attila_mszp.jpgA köznapiság dicsérete. Ha egyszer könyvet írnak róla, garantáltan ez lesz a címe. Megnézve az életrajzát, nem túl sok izgalmasat találunk benne. Az irányultsága már a tanulmányaiban nyilvánvaló: közgazdaságtudomány, államigazgatás, Európa tanulmányok, az EU regionális és támogatási politikája stb. A Miniszterelnöki Kabinetirodában osztályvezető, egyetemen vizsgáztat, tanársegéd, projektigazgató, PR- és kommunikációs szakértő etc. 2001-től az ekkor még miniszterelnök-jelölt Medgyessy Péter mellé kerül tanácsadónak, hogy aztán az épp Gyurcsány Ferenc által vezetett Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium közbevetésével 2004-től parlamenti képviselő legyen.

2010-ben az MSZP elnökévé választják. Ekkorra a szocialisták ráuntak a megosztó, rovott múltú (Horn Gyula, Medgyessy) és rovott jelenű (Gyurcsány) miniszterelnökeikre, és az ideális, de a pozíciót tovább nem vállaló Bajnai Gordon után valaki olyat szerettek volna első embernek, akinek a személye és a tevékenysége kevésbé kívánkozik a szalagcímekbe. Mesterházy Attila pont ilyen. Bármelyik anya szívesen a fiának fogadná: summa cum laude doktorált, felsőfokú angol és spanyol nyelvtudással bír, számos nagynevű intézménynél, cégnél és szervezetnél tisztességgel helytállt, és ami a legfontosabb, végre stabilitást hozott a sok politikai vihar szaggatta vitorlájú MSZP-be.

Erényei hosszan sorolhatók. Rendíthetetlen antifasiszta. Még a nagy ellenfél, a Fidesz ellen sem vallja, hogy az ellenségem ellensége a barátom: minden demokratikus erővel hajlandó szövetkezni a leváltásuk érdekében, kivéve a Jobbikot. Szövetségeskereső. Támogatja például az LMP népszavazási kezdeményezését. A versengés híve. Szanyi Tibor ellen újra megméretteti magát az MSZP elnöki posztjáért folyó harcban. Realista. A következő választáson a kétharmad elérését is lehetségesnek tartja. És ez csak az utóbbi hónapok zanzája!

A magánember Mesterházy Attiláról köztudott, hogy szeret nyakkendőt viselni, már az iskolában is a gyengébbek védelmezője volt és az ételek terén a tradicionális magyar ízek kedvelője. Ennek, a magyar politikai mezőnyből az átlagosságával kimagasló államférfinak hibául csak egyvalamit tudunk felróni, éspedig hogy megvált a jellegzetes szakállától. Mást aligha. Irányítása alatt már két éve tart a pártkatonai sorok rendezése, a csendes belső építkezés és a választóbázis gyarapítása és újbóli felbuzdítása, aktivizálása. Ami kétségtelenül oda vezet majd, hogy az MSZP 2014-ben méltó kihívója, egyben nagyarányú legyőzője lesz az autoriter hisztis Orbánnak és az antidemokratikus rendszert építő Fidesznek!

1 komment

Címkék: politika mszp politikus pártelnök államférfi szanyi tibor mesterházy attila

A bejegyzés trackback címe:

https://allamferfiak.blog.hu/api/trackback/id/tr644351719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Államférfiak 2012.03.31. 14:28:31

MSZP Facebook: "A kongresszusi küldöttek meghatározó többsége Mesterházy Attilát választotta meg pártelnöknek. Mesterházy Attila a szavazatok 69,17%-át kapta meg."

Újra.
süti beállítások módosítása