HTML

Államférfiak

Nem politikusok, hanem államférfiak. Nem azért dolgoznak olyan keményen nap mint nap, hogy jól éljenek, mert ők már gazdagok, hanem a mi anyagi, szellemi és erkölcsi gyarapodásunk érdekében. Ennek fényében beszélhetünk csak róluk, mindahány államférfiról, aki a magyar Parlamentben és azon kívül végzi áldásos tevékenységét értünk és az Egyetlen Hazáért!

Friss topikok

Lázár János, az államférfi

2012.04.02. 09:28 Államférfiak

lazar_janos_fidesz_frakciovezeto.jpgOrbán Viktor ökle, a Fidesz egyik erőse embere a legtöbbre hivatott parlamenti képviselő. Jogi egyetemi tanulmányai közben a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal jegyzői irodájában gyakornok. Később Rapcsák András polgármester személyi titkára lesz. 1998-ban országgyűlési képviselői és a polgármesteri kampányok egyik szervezője, illetve a város Páneurópai Unió szervezetének ügyvezető titkára. 2000-ben belép a Fideszbe és a KDNP-be is. Az időközi önkormányzati és polgármester-választáson újrázó mentorának tanácsadója lesz, majd a 2002-es halála után polgármester. Közben bejut az Országgyűlésbe, ahol jegyzővé választják. Rá négy évre ismét elnyeri az addigi tisztségeit. 2006–2010 között az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke. A kétharmados győzelem újfent polgármesteri címet, parlamenti mandátumot és frakcióvezetői funkciót hoz számára.

Mondják róla, hogy szimpatikus figura, ezért ússza meg a rázósabb kijelentései körül kerekedő felzúdulásokat is. Bevallottan nem konfliktuskerülő típus. Mindenről véleménye van. Kövér Lászlóhoz hasonlóan „ami a szívén, az a száján” mentalitású államférfi. Frakcióvezetőként karakán véleményt fogalmazva száll szembe elődjével, Navracsics Tiborral. Szerinte Tarlós István ne csak a markát tartsa, hanem álljon elő megoldási javaslatokkal is. Deutsch Tamás twitteres megnyilvánulásait alpárinak és egy polgári erő képviselőjéhez méltatlannak ítéli. De került már Bencsik János energetikai államtitkárral is nyílt vitába. Tud azonban bocsánatot is kérni. „Akinek nincs semmije, az annyit is ér”, mondja a híressé vált felvételen. Az ország veszített volna vele a legtöbbet, ha ezért a kevéssé szerencsés megnyilvánulásáért háttérbe állítják.

Aktivitása, tettrekészsége, erőpolitizálása gyakori javaslattevésekben nyilvánul meg. Nem aggályoskodik, tétováz, mindenkinek megfelelni akarón finomkodik, hanem cselekszik. Ha kell, nekimegy az Erste Banknak és a dohánymultiknak. Megreformálná a képviselők javadalmaztatását. A nyerőgépek fenntartóit ötszörös adóztatással sújtaná. Nemfizetéskor se engedné kikapcsoltatni az áramot. Házaspárokat nem engedne parlamenti képviselőnek. Megkurtítaná az Alkotmánybíróság jogkörét. Harcol az ügynökakták nyilvánossá tételéért. És még hosszan lehetne sorolni, hogy mik tesznek egy államférfit államférfivé, Lázár Jánost pedig 37 évesen a Parlament egyik megkerülhetetlen figurájává.

2010-ben esélyesnek tartották a belügy- vagy a rendészeti miniszteri posztra. Majd meglátjuk, hogy a jövő mit tartogat számára. Orbán Viktor bunkósbotja, már-már jobbkeze még akár a kegyeltje helyébe is léphet.

Szólj hozzá!

Címkék: politika fidesz politikus lázár jános pártelnök államférfi frakcióvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://allamferfiak.blog.hu/api/trackback/id/tr954355520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása