HTML

Államférfiak

Nem politikusok, hanem államférfiak. Nem azért dolgoznak olyan keményen nap mint nap, hogy jól éljenek, mert ők már gazdagok, hanem a mi anyagi, szellemi és erkölcsi gyarapodásunk érdekében. Ennek fényében beszélhetünk csak róluk, mindahány államférfiról, aki a magyar Parlamentben és azon kívül végzi áldásos tevékenységét értünk és az Egyetlen Hazáért!

Friss topikok

Schmitt Pál, az államférfi

2012.03.27. 20:54 Államférfiak

schmitt_pál_fidesz_koztarsasagi_elnok.jpgA legsportosabb magyar köztársasági elnök. Párbajtőrvivóként az 1967 és 1975 közötti olimpiai játékokon és világbajnokságokon csapatban négy arany-, két ezüst- és három bronzérmet szerzett. Vagyis az egyik legmagyarabb sportágban fényezte tovább az amúgyis szemvakító ragyogású presztízsünket. Egyéniben kétszer nyert magyar bajnokságot. 130-szoros válogatott. A belkereskedelmi végzettsége után a Testnevelési Egyetemen védte meg egyetemi doktori disszertációját. Betöltötte az Astoria Szálló igazgatóhelyettesi és a Népstadion és Intézményei főigazgatói posztját, majd a Magyar Olimpiai Bizottság testület főtitkárává, később az elnökévé nevezték ki. Közben a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának feje is volt. A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) számos tisztséget betöltött 1983 és 2010 között. Volt madridi és berni nagykövet is. Indul Budapest főpolgármesteri székéért. 2004-ben a Fidesz EP-delegációjának vezetője lett. A 2009-es EP-választáson ismét mandátumot szerzett, ahogy a 2010-esen is. Ugyanebben az évben előbb az Országgyűlés elnöke, majd köztársasági elnök lett.

És persze jöttek idén januárban a nevetséges plágiumvádak! Hogy az 1992-es doktori disszertációja jelentős részben megegyezik valami bolgár sporttörténész valami francia nyelvű tanulmányával. A tényfeltáró bizottság a mai történelmi napon megállapította, hogy minden a legnagyobb rendben, az irodalmi értékkel is bíró mű formailag megfelelő, így megmarad Schmitt Pál doktori címe. Pont. Talán csak annyit még, hogy nekünk magyarként miért kellene foglalkoznunk bármilyen szinten is egy olyan szöveggel, amin azok a békazabálók beszélnek, akik mindmáig nem hajlandók visszacsatolni Trianont Magyarországhoz? Meg különben is: a tájékozottság magabiztossá tesz. Na most a pont.

Ami a helyesírást illeti, Schmitt Pál valóban nem egy Grétsy László. De fordítsuk meg a kérdést: Grétsy László mennyire Schmitt Pál? Egy fikarcnyit se! Ha a Köztársasági Elnök Úr folyton megállt volna egy-egy szóra, meddig jutott volna el? Még a Ferihegyi repülőtérig se! Titkosszolgálati bizonyítékok vannak rá, hogy a piszok szocik mindahányszor meghekkelték a Schmitt tollába épített szövegszerkesztő programot! És ha az első bekezdésben felsorolt sok komolyság után direkt akart ilyen bohókásan mókás köztársasági elnök lenni? Mondják: „Amilyen az ország, olyan az elnöke.” Milyen igaz! Miért rossz tükörkép egy mai Kazinczy, aki vaníliás karikák mögül hinti a derűt az alattvalókra és néha rizsszemet köpőcsövez a feszes hátsójú fiatal napközis nénire? Na ugye! Szeretünk, Pali bácsi!

2 komment · 3 trackback

Címkék: politika fidesz politikus köztársasági elnök államférfi schmitt pál plágiumvád

A bejegyzés trackback címe:

https://allamferfiak.blog.hu/api/trackback/id/tr994344459

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:17

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.03.28. 09:12:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.28. 12:53:22

Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sincs:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1490_dr._kosa_lajos
Magyarhonban mostantól mindenki legyen doktor!

Államférfiak 2012.04.01. 07:34:50

Hiteles lehet ezekben a napokban bármit is Schmitt Pál nevével árukapcsolva hirdetni? :)
süti beállítások módosítása