HTML

Államférfiak

Nem politikusok, hanem államférfiak. Nem azért dolgoznak olyan keményen nap mint nap, hogy jól éljenek, mert ők már gazdagok, hanem a mi anyagi, szellemi és erkölcsi gyarapodásunk érdekében. Ennek fényében beszélhetünk csak róluk, mindahány államférfiról, aki a magyar Parlamentben és azon kívül végzi áldásos tevékenységét értünk és az Egyetlen Hazáért!

Friss topikok

Gyurcsány Ferenc, az államférfi

2012.04.01. 09:58 Államférfiak

gyurcsany_ferenc_demokratikus_koalicio_partelnok.jpgA rendszerváltás utáni magyar politikai élet legellentmondásosabb személyisége. Ha van a baloldalon Orbán Viktorhoz mérhető markáns egyéniség, akkor ő az. Ezt a későbbi Fidesz-elnök már a '89 előtt elismerte. Nem véletlenül, hiszen Gyurcsány már a nyolcvanas években is jeleskedett a pártélet alsóbb szintjein, hogy aztán a szabad világban milliárdossá üzletelje magát. Viszonylag későn, az első fideszes kormányzás félidejében lépett be az MSZP-be, hogy váteszként az Orbán által Deutsch Tamásnak létrehozott kiskapun, gyermek-, ifjúsági és sportminiszterként jusson be a Parlamentbe, majd egy évvel később már ő legyen a miniszterelnök. Mert kiben is bízhatna jobban a szavazópolgár, a mindennapok dolgos embere, mint benne, aki önerőből, kurázsiból, leleményből és helyes gazdasági meglátások mentén lett az, aki: egy köztiszteletnek örvendő, követendő példaként állítható milliárdos?

Gyurcsány azonban nem érte be azzal, hogy a sajátja után a mi pénzünket is megfialtassa. Arra ott vannak a brókerek, bankok és más gazdasági szereplők. Ő pedig érezte, hogy többre hivatott a szürke eminenciás szerepénél, és hogy személye és tettei a történelemkönyvek lapjaira kívánkoznak. Ehhez elég volt ráhagyatkoznia a veleszületett, természetes államférfiúi képességeire. Ő lett a rendszerváltás óta az első, aki hivatalban lévő miniszterelnökként nyert választást.

Majd egy hónappal később Balatonőszödön, az MSZP-frakció előtt elmondta a később elhíresült, szenvedélyes hangú igazságbeszédét. Hiába irányult minden egyes szava a teljes magyar politikai életet átható hazugságok leleplezésére, a választók elől eltitkolt tényekre és a reformok szükségességére, a félremagyarázók hangja erősebbnek bizonyult. Ennek is megvolt azonban a maga haszna: Budapest felkerült a frekventált európai tüntetés- és zavargástérképre. Az őszödi beszéd pedig nemcsak hogy egy napon említik Jézus, Churchill és Martin Luther King örökérvényű szónoklataival, de sok fordulata fölivódott a köznyelvben.

Párttársai sem voltak sokkal megértőbbek a saját hibáik lelkesült belátásával, Gyurcsány így előbb a miniszterelnöki székből került ki, majd az MSZP-ből is. Csakhogy az igazi emberi nagyság ott és akkor mutatkozik meg, ahol és amikor arra szükség mutatkozik. Gyurcsány főnixmadárként támadt fel. Megalakította a Demokratikus Koalíciót, ami mára számos neves baloldali ikont a körében tudhat. Amíg megkapják a frakcióalapítási engedélyt, a Facebookon addig is szigorú és felelős kritikusa marad a második Fidesz-kormánynak. Közben még arra is marad ideje, hogy leköltözzön a hírhedt miskolci Avas lakótelepre. Orbán csak akarjon az az elmekattant Széchenyi lenni, Gyurcsány inkább lesz álruhátlan Mátyás király!

Szólj hozzá!

Címkék: politika mszp politikus gyurcsány ferenc államférfi demokratikus koalíció

A bejegyzés trackback címe:

https://allamferfiak.blog.hu/api/trackback/id/tr994353345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása